Veiligheid WK 2014

Brazilië staat bekend als een land met enorm hoge criminaliteitcijfers. Door onder andere de organisatie van het WK wordt er veel ondernomen om deze criminaliteit tegen te gaan. Ondanks de vele maatregelen die worden getroffen om de veiligheid tijdens het WK 2014 te garanderen, is je gezonde verstand het grootste wapen tegen criminaliteit. Met andere woorden, neem tijdens jouw bezoek aan het WK 2014 niet teveel geld op zak en loop niet met je nieuwe Canon-camera door de straten van Rocinha. Logischerwijs zijn de Favela’s geen plaats om zonder begeleiding rond te lopen, ook niet tijdens het WK 2014. Bovendien geldt dat in de grote steden meer criminaliteit heerst dan in de rustigere provincies.

Tips over veiligheid tijdens het WK 2014 in Brazilië

Wanneer je het WK 2014 gaat bezoeken zijn hier alvast een aantal eenvoudige tips die kunnen bijdragen aan een veilig verblijf in Brazilië:

• Kleed je eenvoudig zodat je zo min mogelijk opvalt als toerist. Nog beter is natuurlijk om de spullen die laten zien dat je een toerist bent, in een boodschappentas van een Braziliaanse supermarkt te doen.

• Blijf alleen in de centrale zones van de stad en ga niet alleen naar de buitenwijken (mits zich daar een van de stadions van het WK 2014 bevinden).

• Wanneer je een bezoek brengt aan Rio de Janeiro, ga nooit naar het strand op de Copacabana buiten de drukke tijden.

• Reis niet met duur uitziende spullen, zoals juwelen, horloges, zonnebrillen van een duur merk, opvallende camera’s, luxe mobiele telefoons.

• Wanneer je besluit om niet alleen een speelstad van het WK 2014 te bezoeken, maar om ook door Brazilië te reizen is het handig een fotokopie van je paspoort mee te nemen. Laat het origineel dan achter slot en grendel op jouw verblijfplaats (bij een Cartório (soort notariskantoor) kun je die kopie eventueel laten waarmerken).

• Stop een biljet van bijvoorbeeld 20 Real in je broek- of jaszak, zodat een zakkenroller of andere belager snel iets vindt waarmee hij tevreden kan zijn. Grote kans dat hij dan meteen de benen neemt.

• Wanneer je niet alleen een wedstrijd van het WK 2014 wilt bezoeken, maar ook naar een toeristische trekpleister gaat, zorg dan dat je met een groep of gids gaat.

• Wanneer je een speelstad bezoekt waar je nog niet veel informatie over hebt, vraag dan bij je verblijfplaats waar je wel of niet veilig naar toe kunt gaan.

Tot slot, neem niet zomaar van onbekenden consumpties aan. Het kan gebeuren dat je wordt gedrogeerd met als doel je uiteindelijk te beroven.
© 2015 FootballEvents | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer
Website gemaakt door Catch the Wave IT Solutions