São Paulo

Via een prachtige kustweg kun je vanaf Rio de Janeiro in zuidelijke richting naar São Paulo rijden. Het is de grootste stad van het land met maar liefst 19 miljoen inwoners. Het vormt het financiële en zakenhart van het land en doet aan Manhattan denken. Echter ook hier wonen veel mensen in de favelas. Bekend zijn het Praca da Se (drukste plein van de stad), Museu de Arte (indrukwekkende kunstcollectie met veel Hollandse en andere Europese meesters), de wijk Liberdade (grootste Japanse gemeenschap buiten Japan) en de Mercado Municipal (dé markt van de stad).

Bezienswaardigheden in São Paulo

São Paulo is verreweg de meest diverse stad wat betreft verschillende culturen. Sinds de 19de eeuw zijn meer dan 100 verschillende groepen mensen vanuit de hele wereld in São Paulo gaan wonen. De groepen zie je dan ook terug in de verschillende wijken van São Paulo. São Paulo wordt vaak bezocht door zakenlieden, de stad biedt echter ook diverse culturele hoogtepunten. Zo worden in São Paulo diverse grote concerten georganiseerd en heeft de stad meer dan 12.000 restaurants. São Paulo heeft twee vliegvelden; Congonhas en international airport Andre Franco Montoro. Dit zijn de twee drukste vliegvelden van heel Zuid-Amerika.

Voetbal in São Paulo

Het Braziliaanse voetbal is uitgevonden in São Paulo. Je ziet dan ook overal op straat en op de stranden het Braziliaanse voetbal terug. Het voetbal is geïntroduceerd door de Brit Charles Miller. Vanaf dat moment is voetbal enorm populair geworden onder alle mensen in Brazilië. De drie bekendste clubs van São Paulo zijn Corinthians, Palmeiras en São Paulo. Samen heeft deze stad al 14 nationale titels opgehaald. Het WK 2014 stadion wat zal worden gebruikt, is het stadion Arena de São Paulo. Dit stadion wordt momenteel gerenoveerd.

Kijk hieronder naar een impressie van São Paulo.Kijk hieronder naar een impressie van het stadion.

© 2015 FootballEvents | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer
Website gemaakt door Catch the Wave IT Solutions