Salvador

Salvador werd in 1549 door de Portugezen uitgeroepen tot hoofdstad van het land en is dat 200 jaar gebleven. De stad staat garant voor zwoele feesten. Het was één van de grootste slavensteden van Zuid-Amerika, wat je in het stadsbeeld terug ziet aan de aanwezigheid van veel Afro-Brazilianen. Je komt zeker in aanraking met de capoeira (combinatie van vechtsport en dans), candomblé (religieuze beweging) en Afrikaanse muziek. Het bekende stadsgezicht is de Pelourinho; deze bovenstad vol kerken en kleurrijke koloniale gebouwen staat op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Bezienswaardigheden in Salvador

Salvador is een belangrijke stad van Portugal geweest in de 16de en 17de eeuw. De stad was een belangrijke plaats voor de slavenhandel. De stad kent dan ook veel culturele aspecten van deze periode. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Salvador is Elevador Lacerda. Deze bezienswaardigheid verdeeld de stad in een low city (Cidade Baixa) en high city (Cidade Alta) gedeelte. Het icoon van de stad is Pelourinho. Dit is het historische centrum van de stad dat onderdeel is van de World Heritage sites van UNESCO. Salvador is een belangrijke stad voor de economie van Brazilië en kent vele kunstenaars die hier zijn geboren. Een belangrijke gebeurtenis elk jaar is de carnaval die op het begin van het jaar plaatsvindt.

Voetbal in Salvador

De twee belangrijkste voetbalclubs in Salvador zijn Esporte Clube Bahia en Esporte Clube Vitoria. Beide hebben een gemiddelde prestatielijst in het Braziliaanse voetbal. Deze regio heeft een goede opleiding voor jeugdige voetballers. Bekende voetballers die hier vandaan komen zijn Bebeto en Dida. Voor het WK 2014 wordt er gebruikt gemaakt van het Fonte Nova stadion. Dit stadion zal een capaciteit bieden aan zo’n 50.000 toeschouwers.

Kijk hieronder naar een impressie van Salvador.Kijk hieronder naar een impressie van het stadion.

© 2015 FootballEvents | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer
Website gemaakt door Catch the Wave IT Solutions