Rio de Janeiro

Een subtropisch klimaat, de goudkleurige Copacabana, Ipanema beach, het reusachtige Christusbeeld, de favelas en het wereldberoemde carnaval spreken tot de verbeelding. Rio is de populairste toeristische bestemming van het land en telt meer dan 6 miljoen inwoners. Gelegen tussen tropisch regenwoud en prachtige stranden biedt Rio een interessante mix van koloniale architectuur en indrukwekkende moderne gebouwen aan, maar vooral gepassioneerde inwoners, de Caiocas.

Bezienswaardigheden in Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is de meest populaire toeristische bestemming van Brazilië. Dit vanwege de culturele hotspot, onvergetelijke natuurlijke schoonheid en zijn rijke geschiedenis. Twee hoogtepunten in het jaar zijn de feestelijke Nieuwjaarsavond en het wereldberoemde carnaval. De stad is gelegen tussen tropische bossen en een reeks van prachtige stranden. Rio de Janeiro wordt als een ideale uitvalbasis gezien om alle facetten van Brazilië te ervaren. De twee meest bekende bezienswaardigheden van Rio de Janeiro zijn de Suikerbrood Berg en het standbeeld van Christus de Verlosser. De Christus de Verlosser staat boven op de Corcovado berg.

Voetbal in Rio de Janeiro

Voetbal is verreweg de populairste sport van Rio de Janeiro. Op bijna elke straathoek op kick abouts wordt er overdag gevoetbald. Rio de Janeiro is de geboortestad van bekende voetballers als Ronaldo en Romario.  In Rio de Janeiro zijn vijf grote voetbalclubs gevestigd: Cidade Maravilhosa, Botafogo, Fluminense, Vasco da Gama en Flamengo. De laatste club kent het grootste aantal fans, namelijk meer dan 30 miljoen mensen. Het grootste stadion van Brazilië is Maracana en deze is gevestigd in de stad Rio de Janeiro. In het verleden was dit stadion het grootste stadion van de wereld. Momenteel wordt het Maracane stadion verbouwd en klaar gemaakt voor het WK 2014. Het nieuwe stadion zal capaciteit bieden aan zo’n 75.117 voetballiefhebbers.

Kijk hieronder naar een impressie van Rio de Janeiro.Kijk hieronder naar een impressie van het stadion.

© 2015 FootballEvents | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer
Website gemaakt door Catch the Wave IT Solutions