Recife

De Hollanders hebben een belangrijke rol gespeeld bij het ontstaan van Recife. In 1637 vestigde Johan Maurits van Nassau-Siegen zich hier en bouwde er bruggen, kanalen en dijken. De nieuwe Mauritsstad was de hoofdstad van de Nederlandse kolonies in de ‘Amerika’s’. Vanwege de vele waterwegen luidt de bijnaam het Venetië van Brazilië. In Recife en in de buurt van de stad (Porto Galinhas) zijn hagelwitte stranden te vinden.

Bezienswaardigheden in Recife

Nederland heeft een rijke geschiedenis met de stad Recife. In het verleden was dit een belangrijke plaats voor de Nederlandse West-Indische Compagnie. Maurits van Nassau heeft vele opdrachten gegeven tot het bouwen van bruggen, kanalen en dijken. Dit heeft de stad gebracht tot het Venetië van Brazilië. Een van de bekendste, mooiste en meest toeristische stranden van Brazilië is Boa Viagem. Dit strand ligt zo’n 70 km uit de buurt van Recife. Belangrijke bezienswaardigheden in Recife zijn het Oranje fort en de in de buurt gelegen stad Olinda. Deze stad is in 1982 uitgeroepen tot World Heritage Stad.

Voetbal in Recife

Een bekende voetballer die geboren is in de stad Recife is de voetballer Rivaldo. Deze stad staat bekend als een voetbalgekke stad. Op elke plek in de stad en op de stranden zie je mensen voetballen. Drie topclubs in de regio zijn Sport Club do Recife, Santa Cruz Futebol Clube en Clube Nautico Capibaribe. De eerste club wist in 2008 de Copa do Brasil te winnen. Het stadion wat gebruikt gaat worden voor het WK 2014 in deze regio is het stadion Estadio Nacional. Dit stadion biedt ruimte voor zo’n 71.000 voetballiefhebbers.

Kijk hieronder naar een impressie van Recife.Kijk hieronder naar een impressie van het stadion.

© 2015 FootballEvents | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer
Website gemaakt door Catch the Wave IT Solutions