Porto Alegre

Porto Alegre ligt op een kleine 400 kilometer van Uruguay en kent een typische cowboy sfeer. Ook de ligging aan een enorme lagune is bijzonder. Je ziet veel culturele overeenkomsten met de buren Argentinië en Uruguay en de inwoners worden gaúchos genoemd.

Bezienswaardigheden in Porto Alegre

Voor elke toerist is Porto Alegre een geschikte bestemming. Er is zowel op cultureel als op amusementsgebied voldoende te beleven. Een aantal bekende trekpleisters zijn hieronder weergegeven:

- Het museum Historico Julio de Castilhos is het oudste museum van de Rio Grande do Sul en bezit meer dan 10.000 stukken van het Braziliaanse erfgoed.

- Het museum Arte do Rio Grande do Sul is een van de meest opvallende historische gebouwen van Porto Alegre en bevat meer dan 2600 objecten gerelateerd aan visuele kunst.

- De oudste markt van Porto Alegre, Mercado Publico de Porto Alegre is van onschatbare historische waarde en is een ontmoetingsplek met veel cafés, snackbars en restaurants en er bevinden zich meer dan 100 winkels.

- Het Moinho de Vento Park is een kleinschalig park met in het midden een vijver die onderdak biedt aan schildpadden, watervogels en eenden. Naast de vijver staat een windmolen die in de zomer open is voor ambachtelijk werk. Ook voor de kinderen is er vertier in de vorm van een mooie speeltuin.

Voetbal in Porto Alegre

Porto Alegre heeft twee grote voetbalclubs namelijk Internacional en zijn aartsrivaal Gremico. De clubs hebben in de afgelopen vijftig jaar behoorlijk wat titels gewonnen en zichzelf op de kaart gezet. Het bekendste en grootste stadion, Estádio Beira-Rio, dat gebouwd werd in 1969 en vernoemd werd naar de rivierenbank die samenkomt in de stad biedt plaats voor 56.000 toeschouwers. Het stadion zal worden gerenoveerd voor het WK 2014 en zal hierdoor vergroot worden tot een capaciteit van 60.000 voetbalfans. Tevens zal het stadion gebruikt worden voor andere grote evenementen zoals concerten en exposities.

Kijk hieronder naar een impressie van Porto Alegre.Kijk hieronder naar een impressie van het stadion.

© 2015 FootballEvents | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer
Website gemaakt door Catch the Wave IT Solutions