Manaus

Manaus is genoemd naar de Indianenstam Manaó en ligt in het noorden van het land. Het is de gateway naar het Amazone oerwoud, het grootste regenwoud ter wereld. Beroemd zijn het neoclassicistische operagebouw uit 1896 en de Mercado Municipal; een gietijzeren marktgebouw met een levendige markt. Manaus wordt voornamelijk bezocht als beginpunt van een reis door het prachtige Amazonegebied.

Bezienswaardigheden in Manaus

Manaus ligt in het meest kleurrijke gedeelte van Brazilië en heeft qua flora en fauna een rijk scala aan trekpleisters voor zowel natuurliefhebbers als de normale toerist die komt voor zon, zee en strand en de cultuur en geschiedenis van de streek. Een aantal toeristische trekpleisters die je niet mag missen voor of na een WK 2014 wedstrijd zijn;

• Een van de adembenemende attracties is het Palacio Rio Negro. Dit huis dat grenst aan de Amazone is in het verleden gebouwd voor de Duitse rubberbaron Waldemar Schoz. In 1980 werd dit gerenoveerd om als residentie te dienen voor de president tijdens de zomermaanden. De rest van het jaar is het een toeristische trekpleister. Naast de speciale bouw en het uitzicht bezit het huis een van de meeste uitgebreide muntcollecties van de wereld. Ook is er voor kunstliefhebbers veel te vinden in de kunstgalerij.

• Het gemeentelijk park Mindu ligt in het hart van Manaus op ongeveer 15 minuten van het centrum. Het gebied is een van de vier beschermende natuurreservaten van Brazilië. Het park is een initiatief geweest van de stad om de natuur te behouden. In het reservaat worden wetenschappelijke proeven gedaan die kunnen bijdragen aan een duurzame samenleving. Daarnaast leven er bepaalde diersoorten die verder nergens meer voorkomen in Brazilië.

• Manaus kent een aantal fraaie historische gebouwen waaronder een van de mooiste opera gebouwen die ooit gebouwd zijn. Het opera gebouw werd in 1884 gebouwd in Renaissance stijl en is zeker de moeite waard om een keer te bezoeken.

• De levendige haven is ook een leuke bestemming om een keer een dagje heen te gaan.

• Voor de shoppers onder ons is Manaus een ideale shopuitvalplaats gezien het BTW vrij is.

Voetbal in Manaus

Manaus is van oorsprong niet het traditionele broednest van talentjes. Toch heeft de FIFA besloten om ook in Manaus wedstrijden te houden voor het Wereldkampioenschap Brazilië 2014. Het Estadio Vivaldao Stadion is gerenoveerd en omgetoverd tot het Arena Manaus stadion waar plaats is voor 47.000 toeschouwers. Het stadion ligt pal naast het tropische regenwoud en diende als inspiratiebron voor het ontwerp van het Stadion. Het ontwerp lijkt op een rietenmand, het product van de regio. Het stadion is het boegbeeld van duurzaamheid. Het regenwater wordt verzameld en gebruikt voor het doorspoelen van de toiletten en de zon wordt gebruikt om elektriciteit op te wekken. Voor de bereikbaarheid is gezorgd voor voldoende openbaar vervoer voorzieningen zoals een monorail en bus platforms. Ook zal het stadion gebruikt worden voor concerten en evenementen. Tijdens het WK 2014 zullen er vier groepswedstrijden gespeeld worden.

Kijk hieronder naar een impressie van Manaus.Kijk hieronder naar een impressie van het stadion.

© 2015 FootballEvents | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer
Website gemaakt door Catch the Wave IT Solutions