Fortaleza

Fortaleza, gesticht in 1726, refereert aan Fort Schoonenborch dat in de 17e eeuw door de Hollanders werd gebouwd. Het zou mooi zijn als we tijdens het WK dit Fort weer kunnen innemen om er weer een Hollands Bastion van te maken. Deze kustplaats heeft maar liefst 34 kilometer prachtige witte zandstranden. De stad heeft gezellig strandtenten en kent een bruisend uitgaansleven.

Bezienswaardigheden in Fortaleza

Toeristische attracties in Fortaleza kunnen worden gevonden rondom de stranden van Fortaleza. Het Praia do Futuro (Future Beach) is bekend en geliefd om de diverse barracas. Dit zijn eenvoudige kleine restaurantjes die gevestigd zijn op het strand. Hier worden typische Braziliaanse schaal- en schelpdieren opgediend. Naast de barracas kunnen er in Fortaleza ook diverse Iracema’s worden gevonden. Dit zijn bars en nachtclubs. Andere hotspots van Fortaleza zijn Bucolische Mucuripe Beach (hier gaan kleine houten visserbootjes de zee op) en Beira Mar avenue (hier vindt de dagelijkse ambachtelijke handelsbeurs plaats en kun je traditionele dans cafés terug vinden).  Moderne attracties in Fortaleza zijn het Cultuur centrum Centro Dragao do Mar de Arte e Cultura en het Beach park. Het Beach park is het grootste waterpark van Brazilië met een oppervlakte van 35.000 vierkante kilometer.

Voetbalclubs in Fortaleza

De populairste voetbalclubs in Fortaleza zijn Ceara Sporting Club en Fortaleza Esporte Clube. Beide teams zijn populair onder de lokale bevolking en hebben titels gewonnen in de staat/regio Ceara. Naast de lokale prijzen hebben beide partijen ook een rol gespeeld in de Nationale titels. Zo was Ceara Sporting Club in 1994 tweede in de Copa do Brasil.

Kijk hieronder naar een impressie van Fortaleza.Kijk hieronder naar een impressie van het stadion.

© 2015 FootballEvents | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer
Website gemaakt door Catch the Wave IT Solutions