Curitiba

Curitiba is een gezellige universiteitsstad met veel groen en ruimte voor cultuur. Onder de bijna twee miljoen inwoners bevinden zich vele, voornamelijk Europese, migranten, zoals Duitsers, Polen en Italianen. De stad vormt de uitvalsbasis voor een bezoek aan de 635 kilometer verder gelegen Iguazu watervallen.

Bezienswaardigheden in Curitiba

Curitiba is is de laatste jaren uitgegroeid tot een populaire stad voor toerisme. Dankzij het grote aanbod van bezienswaardigheden in combinatie met het aangename klimaat het hele jaar door. Curitiba is minder massaal dan de grote steden als Rio de Janeiro en Sao Paulo, maar desondanks een levendige stad met volop mogelijkheden tot vermaak. De volgende highlights zijn zeker de moeite waard om te bezoeken:

• Botanical Garden is een bijzondere plek waar verschillende planten uit Brazilië en daarbuiten te bewonderen zijn. Tevens is er een kas te zien die in dezelfde stijl gebouwd is als de Londen Crystal Palace, het gebouw is het boegbeeld van de stad. In de Botanical Garden is ook een museum, bibliotheek en fietsroute aanwezig. Het staat vooral in het teken om te relaxen en tot rust te komen. De Botanical Garden is dagelijks geopend van 06.00 tot 20.00 uur.

• Wie van moderne kunst en fotografie houdt kan het Oscar Niemeyer Museum bezoeken. Naast de kunst is het gebouw zelf ook een prachtig plaatje, het gebouw is 27 meter hoog en heeft een imposante uitstraling. Doordeweeks is het museum geopend van 10.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 11.00 – 15.00 uur.

• De Basilica Catedral Menor is gebouwd in Gotische stijl en is in 1893 afgerond. De kathedraal is gelegen op de plaats waar Curitiba officieel is gesticht.

• Het strand in Paranagua is niet alleen een populair strand in de regio maar ook de reis er naartoe is indrukwekkend. De treinreis is een attractie, en volgt zijn weg langs de mooiste routes van Brazilië. De trip gaat door het gebergte van Serra do Mar. Vanuit daar is het mogelijk om een dagtrip te maken naar het tropische eiland Ilha do Mel.

Voetbal in Curitiba

Curitiba FC is een Braziliaanse voetbalclub uit de stad Curitiba en is na Gremico en Internacional het meest succesvolle voetbalteam uit deze regio. De club is opgezet door Duitse immigranten in 1909. Curitiba’s belangrijkste successen zijn het Braziliaanse kampioenschap in 1985 en het kampioenschap in de B-serie in 2007 en 2010. De grootste rivalen van Curitiba zijn; Atletico Paranaense en Parana Clube.

Kijk hieronder voor een impressie van CuritibaKijk hieronder voor een impressie van het stadion

© 2015 FootballEvents | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer
Website gemaakt door Catch the Wave IT Solutions