Cuiabá

Cuiabá ligt precies in het midden van Zuid-Amerika op precies 2000 kilometer van zowel de Atlantische als de Stille Oceaan. Het is de gateway naar de Pantanal, het enorme wetland van Brazilië. De stad ontstond in 1719 tijdens de Braziliaanse goudkoorts en is gunstig gelegen ten opzichte van drie verschillende ecosystemen: de savanne van de Cerrado, het wetland van de noordelijke Pantanal en de zuidelijke Amazone.

Bezienswaardigheden in Cuiabá

De stad Cuiabá is opgericht in tijden van de Braziliaanse Gold Rush. In de stad zelf zie je dan ook nog restanten van deze tijd terug. Er staan nog diverse oude gebouwen die onderdeel zijn geworden van het nationale erfgoed. Cuiabá is een bijzondere stad aangezien het op een locatie ligt die voor toeristen erg aantrekkelijk is. Zo kan je drie verschillende ecosystemen in de regio ervaren: de savannes van de Cerrado, de natte gebieden van Pantanal en de Amazone. De stad wordt dan ook getypeerd als groene stad. Bezienswaardigheden in Cuiabá zijn de bergketen van Chapada dos Guimaraes. Hier kun je diverse archeologische vindplaatsen terug vinden. Tevens kent de stad een Nationaal park wat duizenden bezoekers per jaar trekt.

Voetbal in Cuiabá

De belangrijkste voetbalclub van Cuiabá is Mixto Esporte Clube. Een andere grote club in deze regio is de club Tigre (Tiger). Deze club kent de meeste staattitels. Het stadion Verdao (voor WK 2014 zal dit stadion Arena Pantanal gaan heten) is een van de stadions die voor het WK 2014 gebruikt zal gaan worden. Afgelopen periode is dit stadion ook een aantal keer gebruikt voor vriendschappelijke wedstrijden van Brazilië.

Kijk hieronder naar een impressie van Cuiabá.Kijk hieronder naar een impressie van het stadion.

© 2015 FootballEvents | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer
Website gemaakt door Catch the Wave IT Solutions