Belo Horizonte

Belo Horizonte is een gezellige, groene en heuvelachtige studentenstad, gelegen in het binnenland op zo’n 350 kilometer van Rio de Janeiro. Het mooiste plein is het Praca de Liberdade met prachtige gebouwen er omheen. De stad ligt in het zuidoosten van Brazilië en heeft zo’n 2,45 miljoen inwoners. Het voetbalstadion wat zal worden gebruikt tijdens het WK 2014 in Brazilië is het Estadio Mineirao met een capaciteit voor 69.000 toeschouwers.

Bezienswaardigheden in Belo Horizonte

Belo Horizonte is een stad die de afgelopen 100 jaar sterk is ontwikkeld. Momenteel bevat de stad cultuurcentra, sportstadions, musea, bibliotheken en universiteiten. Midden in de stad ligt het meer Pampulha. In deze omgeving zijn diverse leuke wijken en staan een aantal overheidsgebouwen. Naar verwachting zal de stad zich de aankomende jaren verder ontwikkelen. De stad ligt qua transport erg gunstig. Zo liggen er wegen naast de stad die linken met andere grote steden zoals Sao Paolo, Brasilia en Rio de Janeiro.

Voetbal in Belo Horizonte

Uit de stad Belo Horizonte komen een aantal bekende voetballers, zoals Heurelho Gomes en Afonso Alves. De twee bekendste voetbalclubs van Belo Horizonte zijn Altelico Mineiro en Cruzeiro. Voetbal is een passie van alle mensen die in de stad wonen.

Kijk hieronder naar een impressie van Belo Horizonte.



Kijk hieronder naar een impressie van het stadion.

© 2015 FootballEvents | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer
Website gemaakt door Catch the Wave IT Solutions